als de donder


als de donder 1.0

zeer snel; razendsnel; ook: direct; meteen; onmiddellijk; ogenblikkelijk; per direct

Algemene voorbeelden


"De minister moet nu als de donder alles gaan onderzoeken", aldus PvdA-Kamerlid Hamer.

De Telegraaf,

In de trein dacht hij aan Yvette en toen de trein Den Haag gepasseerd was dacht hij opeens: alles van waarde is weerloos en hij zocht als de donder zijn pen op om die prachtige inval op te schrijven.

Mooi was Maria, Marijke Höweler,

Was ik eruit gegaan dan zou in ieder geval mijn moeder wakker geworden zijn want die ontwaakte al bij het geluid van een knipogende vlo en daardoor zou ook mijn vader, die behoorde tot dat even boeiende als in de vroege ochtend ongenietbare slag mensen met een ochtendhumeur, gewekt zijn. De vreselijkste verwensingen zouden hebben opgeklonken, iets in de orde van: Voor de sodemieter, als de donder je nest weer in anders draai ik je een poot uit en sla je met het bloedende eind om je oren."

Ongewenste zeereis, Maarten 't Hart,

Met het startkapitaal, geleend van aandeelhouders, liet het jonge bedrijfje in een metaalbewerkerij in 's Gravenpolder als de donder een paar honderd stuks maken - meer was te duur - en ging met de kratopener zelf de boer op. Een naam was er intussen ook bedacht: de bottleclick.

de Volkskrant,

'We stelen alleen een auto en zorgen dan dat we hier als de donder wegkomen,' zei ik.

Crisis four, Andy McNab,

Misschien zou het beter zijn om als de donder zijn biezen te pakken.

De wolvenlus, Nicholas Evans,

De tweede oudere ooi, Blanche, met Kubo en Nelis deed het weer helemaal op eigen kracht. 's Morgens vroeg lagen er twee lammetjes bij haar. Helaas bleek ze geen melk te hebben. Dus als de donder kubolam kunststofbiest toegediend.

http://www.xs4all.nl/~groenhk/aflammeren%202004.htm